Jablka na pánvy polila vajíčkem, je k neuvěření jak moc dobrý a rychlý dezert si můžete snadno připravit, musíte ho vyzkoušet!

Z jablek můžete připravit tisíce pokrmů – a to nejen sladkých. Ale řekněme si upřímně, ta sladká jídla jsou nejlepší, protože jablka jsou jako určená ke kombinaci s cukrem a skořicí. Nemusíte ale pořád donekonečna opakovat svůj oblíbený štrúdl nebo zemlbábu, když máte velkou zásobu jablek. I v receptu, který vám dnes představíme, hraje tato „svatá trojice“ prim.

V jednoduchosti je krása!

To, co je na následujícím receptu skvělé je to, že je tak jednoduchý. Opravdu – pokud patříte mezi antitalenty v kuchyni, je tento recept určený právě pro vás. Jednoduše se na něm nedá nic zkazit a přitom je tak skvělý. Budete potřebovat pouze několik málo surovin, které zcela jistě najdete doma. K přípravě tohoto moučníku tak nepotřebujete ani navštívit samoobsluhu.

Ingredience

Tajemství tohoto moučníku spočívá v kombinaci těch správných ingrediencí. V podstatě stačí vylít vejce na jablka, jak uvidíte. Budete tedy potřebovat následující ingredience:

  • 6 ks vajec,
  • 250 ml mléka,
  • 90 g polohrubé mouky,
  • ½ lžičky soli,
  • 3 velká jablka, nakrájená na plátky,
  • 4 lžičky cukru,
  • 1 lžička skořice.

Příprava těstíčka

Vejce si prošlehejte ve větší míse spolu se solí. Poté postupně přimíchejte mouku a mléko a znovu vyšlehejte. Jako výsledek vám vyjde hladké těstíčko, poměrně tekuté, mělo by být bez hrudek. Pokud se vám přece jen podařilo nějaké ty hrudky vytvořit, nevadí, těstíčko můžete později vylít na jablka přes sítko.

Příprava trouby

Nyní je čas rozehřát si troubu. Předehřejte ji na 250 °C. Připravte si také zapékací mísu, ve které budete náš zázrak připravená. Stačí menší zapékací forma o průměru asi tak 24 cm. Do ní dejte kousek másla a ten nechte v troubě rozpustit. Dejte si dobrý pozor, abyste máslo nepřipálili, na rozpuštění stačí opravdu chvilička. Takto jsme si připravili základ na jablka.

Nyní je čas na jablka

Slupku z jablek můžete nechat, ničemu nevadí. Záleží ale na preferencích a zejména pokud připravujete tuto laskominu pro děti, pak je dobré jablka oloupat. Poté je nakrájejte na tenké plátky (snažte se o co nejtenčí plátky). Tyto klademe na rozpuštěné máslo v pekáčku. Na jablka poté přijde připravené hladké těstíčko, které je jakoby na palačinky.

Zapékání

Výslednou směs ještě posypte trochou třtinového cukru a posypte skořicí. Celý takto připravený dezert již můžete vložit do předehřáté trouby. Zapečte 15-20 minut dozlatova. Můžete podávat již teplé, ale i studené – tedy pokud to do vychlazení vydržíte. Moučník voní natolik, že vás bude lákat již od samotného vytažení z trouby. Poté, co jej začnete jíst, zmizí téměř okamžitě, protože nikomu jen jeden kousek stačit nebude!

Dobrou chuť!